Evert van de Veen

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Bij Evert ontstond al jong de liefde voor het orgel. Hij volgde orgellessen bij o.a. John Propitius, die hem voorbereidde op een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Intussen werd Evert tot organist benoemd in Voorthuizen. Aan het conservatorium bekwaamde Evert zich in alle aspecten van het orgelspel.

Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Na verloop van tijd is het accent meer komen te liggen op het geven van (orgel)concerten in Nederland, maar ook daarbuiten (België, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Australië. Er zijn diverse orgelcd’s van hem verschenen, waarop hij de meest fraaie orgels van Nederland laat horen. Tevens is er bladmuziek met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.

Naast concertorganist en koorbegeleider is Evert ook kerkorganist, “het mooiste aspect van mijn vak”, zoals hij zelf zegt. Verder is Evert ook werkzaam als koordirigent. Hij geeft leiding aan verschillende koren in Putten, Harderwijk, Doorn, Bennekom en Staphorst.

Voor meer informatie: www.evertvandeveen.nl

Top