Zingen in een projectkoor o.l.v. Harm Hoeve?

Vind je zingen leuk, maar vind je een koorrepetitie elke week te veel? Dan is dit een unieke kans. Doe mee aan ons project ‘Jozef’.

Je volgt 5 koorrepetities op zaterdagmorgen in het Hervormd Centrum (Stuivenbergstraat 51) in Genemuiden. Tijdens deze koorrepetities werken we aan oratorium Jozef van de bekende musicus Marco den Toom.

Repetitiedata zijn op:

– Zaterdag 4 maart
– Zaterdag 18 maart
– Zaterdag 15 april
– Zaterdag 29 april
– Zaterdag 13 mei (generale repetitie)

Je kunt thuis ook oefenen: https://www.con-passione.nl/nl/oratoria-voor-koor/oefenfiles

Op zaterdag 27 mei wordt dit oratorium uitgevoerd in de Grote Kerk van Hasselt. Dit alles onder de enthousiaste leiding van dirigent Harm Hoeve.

Aan dit concert werken mee:

– Harm Hoeve, algehele leiding
– Jacob Schenk, solist
– Marco den Toom, orgel
– Johan Bredewout, vleugel
– Jaap Klootwijk, percussie en slagwerk
– Ars Musica, orkest
– Arjan & Edith Post, trompet

Oratorium JOZEF

Oratorium JOZEF is een geschreven werk wat een totaal avondprogramma omvat. De muziek werd gecomponeerd door Marco den Toom en de teksten door Bert Noteboom en Judith Verwaard. Het eeuwenoude verhaal van JOZEF, wat onder meer terug te vinden is in de Bijbel, wordt op een vernieuwende en zeer toegankelijke wijze verteld. Naast de wijze geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen vinden we ook veel hedendaagse praktijken terug. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger was toen en is nu aan de orde van de dag. Iedere luisteraar zal zich door de aansprekende teksten en de toegankelijke muziek dan ook herkennen.

Twee fragmenten van oratorium Jozef

Proloog:

Finale: 


Alle informatie: zie poster 

Enthousiast geworden? Geef je op via nieuws@cantilenastaphorst.nl

Voor alle data geldt: D.V.