De koren

In 2004 werd in de Grote Kerk te Hasselt een kinderzangmiddag georganiseerd. Deze middag vormde het begin van het ontstaan van de koren van Cantilena.

In januari 2005 werd Reformatorisch Kinderkoor Cantilena opgericht. Een grote groep enthousiaste kinderen mocht repeteren onder leiding van dirigent Johan van Arnhem. Bijna 10 jaar later, in mei 2014, werd het stokje overgedragen aan dirigent Harrie Stijf. Vanaf september 2016 staat het kinderkoor, bestaand uit zo’n 40 kinderen, onder leiding van Cor Ploeg.

Na de oprichting van het kinderkoor bleek er ook animo te zijn voor een gemengd koor. In maart 2006 werd Reformatorisch Gemengd Koor Cantilena opgericht. Het koor heeft 16 jaar lang gezongen onder leiding van dirigent Evert van de Veen. Op 7 november 2022 werd Harm Hoeve uit Rouveen dirigent van het gemengd koor.

Beide koren zingen wekelijks psalmen, psalmbewerkingen en geestelijke liederen. Ter ontspanning, maar vooral om te zingen tot Gods eer.

Lid worden van het koor? U/jij bent van harte welkom! Neem gerust eens contact op  met één van de (bestuurs)leden, of zoek contact via de mail (info@cantilenastaphorst.nl) of het contactformulier op deze site.

Locatie:
Oude Rijksweg 129 in Staphorst

Tijden:
Kinderkoor: maandag 18:30 – 19:25 uur
Gemengd Koor: maandag 20:00 – 22:00

Top